Schnitzerkost är en fantastisk måltid, så fylld av näring och livsenergi.
Det är en perfekt sommarfrukost – lätt, fylld av energi, svalkande och väldigt god!
Schnitzerkost
6 portioner
3 dl mungböns-groddar
3 dl groddar på gröna linser
2 dl groddat bovete
1,5 dl solroskärnor, blötlagda i 8 timmar
4 äpplen
4 citroner (saften)
2,5 dl russin, blötlagda 4 timmar
4 msk riven ingefära
2 nävar finhackade gröna blad (ex spenat, nässla, kirskål eller grönkål)
2 tsk probiform
Toppas med valfria bär.
Riv äpplena och ingefäran. Blanda ihop med citronsaft, groddar och hackade blad. Rör i russin och probiform och låt det gärna stå i kylen under natten för att safta till sig. Servera med kokosyoghurten nedan, om du önskar.
Kokos och cashewyoghurt
6 portioner
250 g krämig kokosmjölk från TETRA
3 dl cashewnötter blötlagda under natten
2 dl vatten
2 mjuka dadlar
1 tsk probiform
Mixa cashewnötterna i vatten tills det blir en slät mjölk. Mixa med kokosmjölk, dadlar och probiform tills det blir slätt igen. Låt stå i rumstemperatur i en övertäckt bunke i ca 36 timmar. Förvaras i kylskåp när den är klar.