Skip to main content

NEJLIKEVATTEN:

Nejlika har använts i alla tider för att stärka immunförsvaret. Förutom att ha antivirala egenskaper innehåller det också antifungala och antibakteriella medel, dvs det dödar och motverkar svamp- och parasitangrepp samt stoppar virusspridning i kroppen. Många naturläkare menar att det är just parasiter och svamp som är grundorsakerna till många av våra folksjukdomar.

Nejlika är också en kraftfull antioxidant som kan hjälpa att sänka oxidativ stress och inflammationer i kroppen.

Det är också stärkande för tänderna.

Denna drink är bra att dricka på vintern och i influensatider. Men var inkännande med hur kroppen reagerar, och var måttlig med hur mycket nejlika du dricker/äter. Om du har påtagliga problem med njurar, lever eller kramper bör du undvika denna dryck. Detsamma om du är gravid.

Enligt ayurveda är nejlika också mycket bra mot bl.a. sura uppstötningar, illamående, magsår och magkatarr. Det inte bara stillar symptom utan även läker.

RECEPT:
Lägg två nejlikor i ett glas med vatten över natten. Drick detta på morgonen, på fastande mage.

Det går också att koka nejlikorna i vatten och dricka det som te.

Köp ekologiska nejlikor för att öka den positiva effekten.