NEJLIKEVATTEN:

Lägg en handfull kryddnejlikor i en skål med vatten över natten eller minst 8 timmar. Sila därefter bort nejlikorna och häll vattnet i en burk som du förvarar i kylskåp. Ta 3-5 matskedar av kryddvattnet på tom mage varje morgon.

Nejlika har använts i alla tider för att stärka immunförsvaret. Förutom att ha antivirala egenskaper innehåller kryddnejlika också antifungala och antibakteriella medel. Dvs det dödar och motverkar svamp- och parasitangrepp samt stoppar virusspridning i kroppen. Många naturläkare menar att det är just parasiter och svamp som är grundorsakerna till många av våra folksjukdomar.

Denna drink är bra att dricka i influensatider och Yogi Bhajan har sagt att det är stärkande att dricka den just under maj månad varje år. Det är dock ingen året-runt-dryck. Om du har påtagliga problem med njurar, lever eller kramper bör du undvika denna dryck. Detsamma om du är gravid.

Enligt ayurveda är nejlika mycket bra mot bl.a. sura uppstötningar, illamående, magsår och magkatarr. Det inte bara stillar symptom utan även läker.