Den här enkla, lättillgängliga och effektiva meditationen kallas också Learning to Meditate eller Meditation for Sweetness and One-pointedness och du kan göra den när som helst, särskilt om du känner dig stressad eller ofokuserad. Prova att göra den varje morgon. Det rekommenderas att börja med 11 minuter och gradvis utöka till 31 minuter, men om allt du har är 3 minuter så börja med det och utforska vidare.
Sitt i en lätt, bekväm och avslappnad sittposition, på golvet eller på en stol. Om du sitter på en stol så sitt långt ut på stolen så att ryggen är fri och sitt med båda fötterna stadigt ner i golvet.
Sträck mjukt upp ryggen, slappna av i axlarna och låt ögonen få vara slutna och komma till vila i en punkt vid näsroten.
Låt vänsterhanden avslappnat få vila i knäet och använd högerhandens fyra fingrar till att hitta din puls på vänster handled, strax nedanför tummen.
I takt till din puls börjar du nu mentalt, tyst i dig själv, höra mantrat SAT NAM till varje pulsslag.
Avsluta med att ta ett djupt, fullt andetag, håll några sekunder, andas ut och slappna av. Sitt i stillhet och tystnad och observera hur det känns.