Fredagen den 14 augusti 2020 släpptes en rapport som beskriver hur Yogi Bhajan (1935-2004), läraren som tog Kundaliniyogan till västvärlden, under sin tid som lärare även var involverad med vissa av sina elever på ett sätt som bryter med vår etiska kod som lärare. Sexuella övergrepp, kränkningar, maktmissbruk och annat oetiskt beteende beskrivs.

Vi är djupt ledsna att detta kunde pågå och tar starkt avstånd från allt detta typ av beteende. Vi är tacksamma att dessa händelser nu har kommit fram i ljuset. Den tidsålder vi lever i nu handlar om transparens, autenticitet och sanning. Avslöjanden av alla de slag kommer vara mer och mer vanligt och det kommer hjälpa oss som mänsklighet att ta oss framåt med mer etisk ansvarsfullhet och omsorg om varandra. Vi välkomnar detta.

Kärnan av yogan är inte enskilda lärare eller mästare, utan teknikerna som vi praktiserar. Vi lärare på Stockholm Kundaliniyogacenter har praktiserat kundaliniyoga i mellan 10 och 25 år och är djupt tacksamma över kraften i dessa tekniker.

Vi kommer fortsätta sprida denna lära som hjälper så många människor till mer balans, välmående, avslappning och personlig kraft i sina liv.

Vi älskar det, och vi välkomnar dig till en trygg plats hos oss. För oss är det en självklarhet att respektera alla elever som kliver in genom våra dörrar och göra det vi har åtagit oss att göra – förmedla yogiska tekniker som verkligen behövs i dessa tider.