När vi suttit många timmar framför en datorskärm kan vi lätt känna oss spända, osköna och inte riktigt i kontakt med oss själva. Det känns som att flimret från skärmen har letat sig in i vårt eget sinne och nervsystem. Förklaringen är att den elektriska strålningen från datorskärmen bryter ner vårt eget elektromagnetiska fält. Inom yogan kallas energifältet runt kroppen för auran, och när detta fält är starkt håller vi oss friska, vi är positiva, i kontakt med oss själva och känner oss starka – när det är svagt blir vi lätt sjuka, vi känner oss förvirrade runt vilka vi är, vi känner oss lätt “invaderade” av andra människors humör och vilja och vi har svårt att få saker gjort.

QUICK-FIX: Stärk din aura!

Prova detta när du suttit framför datorn en längre stund, när du behöver pigga upp dig eller när du ska på ett viktigt möte eller uppdrag. Det ger omedelbar effekt och du känner dig med en gång pånyttfödd och stärkt.

Gör så här: gå in på badrummet och sätt kranen på kallast möjliga vatten. Skölj vatten i ansiktet 10-20 gånger. Ta vatten bakom öronen och i nacken. Skölj handlederna. Torka dig.

Detta tar bara några minuter och kommer ge dig en helt ny känsla!

Att dricka vatten stärker också vår aura. Vintertid är det bäst att dricka varmt vatten. Den yogiska livsstilen strävar hela tiden efter balans, så är det kallt väder så dricker vi varmt för att balansera. Är det varmt väder är det balanserande att dricka kallt. När kroppen och sinnet är i balans kan vi ha djupare kontakt med vår själ och kan lättare hitta vår röda matta fram genom livet.